Nieuwe poging van AstraZeneca met experimenteel AZD7442

Bijna alle landen hebben vaccinatie met het coronavaccin van AstraZeneca geschorst. België doet voorlopig verder en wacht op een beslissing van het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA op donderdag. De Verenigde Staten hebben dan weer fors meer doses van een experimenteel medicijn van AstraZeneca tegen Covid-19 besteld.

Het Brits-Zweedse bedrijf levert de Amerikanen een half miljoen doses extra voor een behandeling van Covid-19 met een combinatie van twee antilichamen.

De VS en AstraZeneca hebben volgens dvhn.nl nu contracten lopen voor de levering van in totaal 700.000 doses van het middel AZD7442, dat nog wacht op goedkeuring van de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit. Met de extra doses is een bedrag gemoeid van 205 miljoen dollar. Dat ontvangt AstraZeneca als de toezichthouder goedkeuring geeft om het middel te gebruiken.

AZD7442 bestaat volgens dvhn.nl uit een combinatie van twee zogeheten monoklonale antilichamen, oftewel in het laboratorium nagemaakte antistoffen, die zijn verkregen met behulp van herstellende coronapatiënten. Er lopen vijf onderzoeken naar de antilichamen. Eerdere experimenten wezen er volgens AstraZeneca op dat het middel in staat is de hechting van het coronavirus aan lichaamscellen te blokkeren.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More