Nieuwe plotwendingen in de grote El Kaouakibi-soap

El Kaoukibi reageert voor het eerst: “Pats en het werd donker.”

“‘Pats’ en het werd donker. Wat doe je als er thuis plots een lamp kapot springt? Logisch. Je zoekt de kortsluiting en herstelt de lamp. Of breek je meteen het hele huis af?”, zo begint El Kaouakibi haar epische brief op Instagram. Zij bezingt daarin de lofzang over haar project en beschrijft hoe de stad Antwerpen met het stopzetten daarvan een heleboel jongeren nu een toekomst ontneemt. Want ja, de stad wil geen euro meer investeren in het project, ook niet dit jaar en dus wordt de toekomst van Let’s Go Urban plots onzeker.

Het werd een erg woelige gemeenteraad gisteren in Antwerpen. Het kleinste kantje van de politieke mens kwam naar boven. De oppositie ruikt haar kans om oude rekeningen te vereffenen. Voor de anderen stond – spreekwoordelijk – een grote kom klaar om de handen in onschuld te wassen

Vorige week kondigde burgemeester Bart De Wever (N-VA) al aan dat de ‘LGU Academy’ nog één kans zou krijgen om te antwoorden op de malversaties die naar boven kwamen in een vernietigende audit door de stad. El Kaouakibi antwoordt nu dat ze geen tijd heeft gekregen en nooit de kans heeft gehad. Is dat niet een beetje ‘te weinig, te laat’ als antwoord?

Gisteren kreeg Bart De Wever de schuld in de schoenen geschoven over 1,2 miljoen euro voor El Kaouakibi dat het daglicht niet mocht zien. “Uw systeemfouten, zoals u ze noemt, zijn flauwekul”, zei CD&V-fractieleider Nahima Lanjri. Volgens Vlaams Belang moet N-VA-schepen Nabila Ait Daoud opstappen. En PVDA maakt van de gelegenheid gebruik om te melden dat zij al die hadden staan roepen dat er wat fout zat. En dan is het er onwaarschijnlijke bericht dat het Antwerpse schepencollege eind vorig jaar op het punt stond om nog maar eens een kleine 30.000 euro uit te trekken voor dezelfde keuken die het een paar jaar geleden al eens betaalde.

In het huis – zoals Sihame het in haar epische brief beschrijft – springt de ene lamp na de andere. Eerder raakte al bekend dat ze met Antwerps subsidiegeld een broer en een zus betaalde. Maar er was ook nog die mysterieuze freelancer die zo’n 102.000 euro aan subsidies opstreek voor de ondersteuning van renovatiewerken. Het bleek om Nourdine (44) te gaan, de broer van El Kaouakibi. Het zou kunnen dat de man zeer ervaren is natuurlijk. Maar er is een klein probleempje. “Mijn cliënt was in loondienst en kreeg 37.000 euro bruto uitbetaald”, zegt de advocaat van de broer aan VTM Nieuws. Waar is de overige 65.000 euro dan gebleven?

Het is aan het gerecht om zich straks uit te spreken over schuld of onschuld. We stellen ons ondertussen de volgende vraag. Stel dat het iemand anders zou zijn geweest die overvloedig in de subsidiepot had gegraaid. Laten we voor de gemakkelijkheid iemand van het Vlaams Belang nemen. Een enthousiasteling die – vanuit zijn eigen overtuiging – een miljoenenproject voor kansarme Vlaamse jongeren had opgestart en uit de korf der Vlaamse cultuur bij de jongeren Walschap, Timmermans, Claus en Hertmans introduceerde ( we laten in het midden of het zinvol zou zijn of niet), welke discussie zouden we nu dan hebben? Wat zou de reactie van een El Kaouakibi zijn geweest?

El Kaouakibi zegt dat ze “graag het licht wou aanhouden”, maar dat haar vechtlust op is. “Ik aanvaard de beslissingen die genomen zullen worden. (…) Moe, machteloos en bedroefd sluit ik de deur achter me.”

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Sihame El Kaouakibi (@sihame.elkaouakibi)

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More