Nieuwe Pakistaanse politie-eenheid vangt boeven voortaan op rollerblades (video)

Ook in de grootste stad van Pakistan – Karachi – viert de criminaliteit hoogtij.

Het is het financiële en commerciële hart van Pakistan. De stad heeft maken met een zeer snelle bevolkingstoename en zit al aan 15 miljoen inwoners. Probeer dat maar eens als stadsbestuur veilig te houden.

Daar Karachi bestaat uit ontelbare zijstraatjes en steegjes waar politiewagens onmogelijk kunnen geraken, heeft de politie er een Skating Force opgericht. Het klinkt als een goedkope B-film uit de jaren 90 maar niets is minder waar.

Het team bestaat uit een twintigtal moedige heren en dames uitgerust met wapens en… rollerblades.

Hun patrouilles lopen dus voortaan op wieltjes. Letterlijk. Special Investigations Unit Commandant Dr Farrukh Ali Lanjhar hoopt dat deze eenheid een einde zal maken aan de dagdagelijkse straatcriminaliteit.

“Voetpatrouilles kunnen saai en vermoeiend zijn. Deze rollerblades geven wat meer spanning aan de achtervolging”, verklaart de commandant aan Samaa TV. En ja, dit heeft hij echt gezegd.

Het presentatiefilmpje van de nieuwe eenheid ziet er alvast spectaculair uit maar ook vrij hilarisch. Het grenst ergens tussen Police Academy en Lethal Weapon

De misdaad oprollen, zo doe je het juist.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More