Nieuwe hype voor mannen : de baardtransplantatie (video)

Je kan tegenwoordig geen vrouwenblaadje openstaan of men komt wel ergens een artikel tegen in de trend van ’12 redenen waarom mannen met baarden het állerheetst zijn’.

Deze redenen luiden dan als volgt: Niets maakt een man mannelijker dan een baard, mannen met baarden zijn beter in knuffelen, filmsterren zijn nóg knapper met baard, hij zal me eeuwig beschermen en voor onze toekomstige kinderen door het vuur gaan vanwege de oergevoelens die een baard oproept enzovoort.

Kortom al die willen te kaap’ren varen, moeten mannen met baarden zijn. Maar wat als je naam niet Jan, Piet, Joris of Corneel is en je met de beste wil ter wereld geen baard kunt laten groeien? Niet gepanikeerd. Zoals steeds biedt de medische wetenschap een oplossing. Dit door de introductie van nieuwe technieken zoals FUE. Dit staat voor ‘Folliculair Unit Extraction’, een techniek die in enkele jaren tijd het transplantatielandschap compleet op z’n kale kop heeft gezet.

Was het eerst nodig om een deel behaarde hoofdhuid letterlijk te transplanteren, nu gaat het haarzakje voor haarzakje. Uit een donorgebied worden individuele haarzakjes met een of meer haren gehaald, die na controle worden teruggeplaatst in het te behandelen gebied. Een snor- of baardtransplantatie is een dagbehandeling en duurt 4 tot 7 uur en de kosten starten vanaf 600 euro. Dit kan wel oplopen tot enkele duizenden euro’s voor mannen die bijvoorbeeld ook nog eens hun baardlijn willen verhogen.

Of je kan ook gewoon wachten tot de hipsterhype een stille dood sterft en de vrouwenmagazines weer volop een gladgeschoren gezicht de hemel inprijzen. 

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More