Nieuwe documentaire over Bende van Nijvel verwijst naar koninklijk paleis

Het is opnieuw erg stil geworden in het dossier van de Bende van Nijvel, maar dat zou snel kunnen veranderen. Er is volgens Screen.Brussels (de Brusselse tegenhanger van het Vlaamse VAF) immers een 12-delige documentaire op komst over die Bende van Nijvel.

De Bende van Nijvel, dat is een eindbalans van minstens 28 doden in de jaren 80, en vooral een zaak die nog steeds niet opgelost is. Vijf onderzoeksrechters zijn sindsdien al de revue gepasseerd, maar geen enkele is de moordenaars ooit op het spoor gekomen.

Reportagemakers Manu Riche en Yves Hinant volgden de zesde onderzoeksrechter die nu het dossier in handen heeft (Martine Michel) op haar tocht naar de mogelijke ontknoping van het onderzoek. Zullen we eindelijk antwoorden vinden op vragen die België al decennia in de ban houden? Wie zijn de daders en wat waren hun motieven?

De releasedatum van de documentaire met de intrigerende titel Palais Royal (koninklijk paleis) is voorzien voor maart 2021. Screen.Brussels investeerde 40.000 euro in november 2016. Hinant vertelde eerder dat het een project van lange adem is.

Merkwaardig genoeg vinden we de reeks ook terug bij onderneming Look@ Leo van acteur Filip Peeters voor mogelijke financiering. Daar heeft de reeks de alternatieve naam Les Tueurs (De doders of moordenaars) en wordt het project omschreven als een cinema vérité documentaire serie over meer dan 30 jaar onderzoek Bende Van Nijvel. De hoofdpersonages van de documentaire zijn onderzoeksrechter Martine Michel en procureur Marianne Capelle. De productie is in handen van Riche, Riche & Riche en Thank You And Good Night (Geneviève De Bauw).Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More