Nieuwe Corvette ZR1 is wel heel erg dik (fotospecial)

Knappe koets, dikke V8, achterwielaandrijving: wat wil een mens nog meer?

Een Corvette is tegenwoordig geen sportwagen voor mietjes meer en deze ZR1 doet daar nu nog een stevige schep bovenop. De dikke bult op de motorkap doet vermoeden dat daar iets heel bijzonders huist.

Een 6.2-liter grote V8, namelijk, die met behulp van een supercharger maar liefst 755pk produceert. Die krachtbron wordt volledig met de hand gemaakt. Het is nog even afwachten wat voor geluid daar uitkomt, maar General Motors belooft dat het de moeite zal zijn. Ze hebben immers een gloednieuw active exhaust systeem ingebouwd, waar ineens een patent op aangevraagd werd.

Al die kracht wordt naar de achterwielen gekatapulteerd via een achttrapsautomaat. Voor wie het graag echt helemaal hardcore wil, is er ook een handgeschakelde versnellingsbak mét rev-matching beschikbaar.

In het voorjaar van 2018 zullen de eerste exemplaren bij de dealer staan. Die zullen uitgerust zijn met het Sebring Orange Design Package. Die krijgen een koets in de kleur – u raadt het al – Sebring Orange en ook in het interieur zitten oranje details. De prijs is momenteel nog niet bekend.

1

Image 1 of 10

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More