Nieuwe coronacampagne laat 492.641 Belgen in de kou staan

Een nieuwe ‘campagnegolf’ tegen het coronavirus moedigt Belgen aan om als 1 ploeg van 11 miljoen het coronavirus te verslaan.

De federale overheid heeft dus een nieuwe campagne bedacht die alle burgers oproept om door te zetten als 1 ploeg van 11 miljoen personen. De campagne vraagt om samen voor hetzelfde doel te gaan, elkaar niet los te laten en collectief het coronavirus te verslaan.

Er is maar 1 probleem: België telde al 11.492.641 inwoners op 1 januari 2020. Vandaag zijn er nog een pak meer.

De campagne trekt een parallel met het eenheidsgevoel dat ieder van ons herkent bij de favoriete sport van de Belgen: voetbal. De spot, opgenomen in ons nationaal stadion, toont een sterke ploeg. Niet enkel acteurs maar ook Belgische burgers doen mee om hun steentje bij te dragen in de bestrijding van het coronavirus. Een verpleegkundige, een brandweerman, een zoon, een Red Flame-speelster, een Chiroleidster, een mama met een kindje,… Ze symboliseren volgens de federale overheid samen de Belgische bevolking. Elk met hun eigen coronaverhaal, elk met een reden om samen door te zetten en het coronavirus te verslaan.

De campagne loopt tot eind januari op alle grote tv-zenders, alle nationale kranten en social media. Mensen vinden morgen in hun krant ook een paginagrote advertentie die ze als poster kunnen gebruiken. De grote tifo (tribunedoek) die in de spot te zien is, zal ook doorgetrokken worden in het straatbeeld, in onder meer Antwerpen en Brussel.

 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More