NIEUW voor onze vrouwelijke lezers: Maandag Binkendag

Omdat we er vanaf nu ook moeten zijn voor onze vrouwelijke lezers.

We moet even eerlijk zijn: we moeten! 

Discriminatie is in België strafbaar. De Belgische antidiscriminatiewetgeving bestaat uit drie wetten: de algemene Antidiscriminatiewet, de Genderwet en de Antiracismewet. Deze drie wetten bepalen samen de negentien beschermde discriminatiecriteria, de negentien kenmerken op basis waarvan een persoon niet mag worden gediscrimineerd. Discriminatie op grond van elk van deze criteria of persoonlijke kenmerken is verboden.

Vanaf vandaag, 1 april 2019 is er ook een vernieuwde wet op de genderdiscriminatie. Genderdiscriminatie is bijgevolg een welbepaalde vorm van discriminatie, het is namelijk het ongelijk behandelen van een persoon op basis van het beschermde criterium ‘geslacht’. Genderdiscriminatie omvat elke situatie waarbij iemand ongunstiger wordt behandeld omwille van haar of zijn geslacht of gender. 

Zo moeten Belgische magazines, zowel in print als online, vanaf vandaag een zeker percentage aan berichten voor mannen als voor vrouwen brengen naar verhouding van het aantal mannelijk/vrouwelijk lezers volgens de CIM-cijfers. Meer nog, ook redactioneel moet hier een zekere verhouding zijn. Wij mogen met trots aankondigen dat wij nu ook een vrouwelijke redactrice hebben én dat we vanaf nu ook op maandag de vrouwtjes op hun wenken bedienen met mooie mannen.

Bij deze: speciaal voor jullie, dames! 

1

Image 1 of 20

Credits: Instagram 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More