Nieuw Star Wars-personage keihard met de grond gelijk gemaakt (video)

De gevolgen van de cancel culture zijn al degelijk voelbaar.

Want als een scenarioschrijver steeds rekening moet houden met alles wat eventueel aanstootgevend kan zijn, is hij of zij op creatief vlak volledig bankroet. Het zijn de personages met onvolmaaktheden die net het meest aanspreken tot de kijker.

We zijn ervan overtuigd dat dit niet het geval zal zijn met het onlangs geïntroduceerde Star Wars-personage. Maak kennis met Geode. Hij/Zij/Het (schrappen wat niet past) is een bijzondere figuur uit de boeken-, web- en stripreeks The High Republic , dat zich afspeelt in het Star Wars-universum.

Geode is namelijk – hou je vast – een stuk steen. De functie van deze rots is het navigeren van het ruimteschip The Vessel, vrij vertaald Het Vaartuig. Wauw, van inspirerende diepzinnige namen gesproken. Tien apen op een typemachine kunnen nog betere karakters bedenken.

Maar ja, dit stuk puin heeft geen geslacht, geen huidskleur en geen muil om open te trekken. Kortom, het perfecte personage voor de gevoelige zieltjes.

Nadat het personage op de Instagram-pagina van The High Republic werd bekendgemaakt, groeide het uit tot een steen des aanstoots. Het hoongelach was zo enorm dat de post al snel offline werd gehaald door Disney.

Laten we hopen dat ze zich niet twee keer aan deze steen gaan stoten en eens grondig nadenken over wat Star Wars heeft grootgemaakt. Namelijk ongeremde fantasie.

Of Dwayne Johnson de rol zal vertolken van Geode in een eventuele verfilming is niet geweten.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More