Nieuw scheurijzer van Hyundai doet Rom – Paris in slordige 8 minuten (video/ foto’s)

Neen, er kwam geen teleportatie aan te pas. Maar het is ook niet wat je misschien denkt.

Hyundai heeft al een tijdje zijn hot hatch: de i30 N. Maar de i30 bestaat ook als break. De designers van het merk keken eens goed naar de twee carrosserievormen en dachten: ‘Wat als we die twee nu eens combineren?’ En zo ontstond de i30 N Fastback.

Die ziet er wat ons betreft een pak appetijtelijker uit dan de i30 N hatchback. Onderhuids is het uiteraard gewoon dezelfde auto. Dat wil zeggen: een 2-liter vierpitter die 250pk en 353Nm koppel naar de voorwielen stuurt. Daarmee dendert de auto van nul naar honderd in 6,4 seconden. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u.

Daarnaast komt er ook nog een i30 N Performance Fastback. Die krijgt 25pk meer waardoor hij de sprint nog iets sneller doet. 0 naar 100 km/u neemt hiermee 6,1 seconden in beslag.

De officiële voorstelling gebeurt weldra op het Autosalon van Parijs, maar Hyundai maakte alvast een leuk promofilmpje. Racepiloten Gabrielle Tarquini en Thierry Neuville reden er om ter snelst mee van Rom naar Paris. Niet van Italië naar Frankrijk: Rom en Paris zijn twee dorpjes in Denemarken die zo’n vijftien kilometer van elkaar liggen. Tarquini won met een tijd van 8 minuten en 19 seconden.

Hoeveel de Hyundai i30 N Fastback moet kosten is nog niet bekend. Vermoedelijk wel iets meer dan de hatchback, die je vandaag voor 31.500 euro bij de dealer vindt.

1

Image 1 of 14

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More