Nieuw onderzoek: virus komt niet uit dierenmarkt in Wuhan

Virus was al in omloop.

“De markt blijkt een van de slachtoffers te zijn, én een superverspreider.” Dat concludeert het Chinese Centrum voor Ziektecontrole. Het feit dat het een Chinees onderzoek is en dat de conclusie gepubliceerd is in het gezaghebbende wetenschappelijke tijdschrift Nature, maakt deze info tegelijk betrouwbaar én beangstigend.

Gao Fu – de directeur van het Chinese onderzoekscentrum – zegt dat hij op de markt geen aanwijzingen vindt die er op wijzen dat het virus daar is ontstaan. Bovendien blijkt nu dat de eerste besmette persoon die op 1 december positief testte op het corona-virus niet op de beruchte dierenmarkt was geweest.

Met deze conclusies wordt het nabijgelegen laboratorium – het Wuhan Instituut voor Virologie – hoofdverdachte nummer één. Eerder werd onthuld dat het virus voor 96 procent identiek zou zijn aan een virus dat in de vleermuizengrot uit Yunnan, waar grote grottenstelsels zijn, werd gevonden. In Yunnan deed het Wuhan Instituut of Virologie onderzoek naar vleermuizen.

Als dit klopt, dan is deze info voor Trump een bewijs voor de aansprakelijkheid van China en is het inderdaad een feit dat het land kostbare informatie heeft achtergehouden, wat duizenden menselevens heeft gekost.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More