Nieuw kinderprogramma over blote mensen beroert Nederland (video)

“Schande, totaal overbodig, schennis van de eerbaarheid.”

“Het gaat echt gewoon over informatie geven over het lichaam, en vooral laten zien dat elk lichaam anders is”, zegt presentator Edson da Graça. In het Nederlandse jeugdjournaal werd er gisteren een ‘voorproefje’ getoond van ‘Gewoon Bloot’ een kinderprogramma dat de NPO vanaf 21 maar wil gaan uitzenden. In dat programma krijgen kinderen blote volwassenen te zien die vragen beantwoorden over hun lichaam, terwijl zij bloot voor hen staan.

De SGP – een protestants-politieke partij – wil voorkomen dat het ding wordt uitgezonden. “Wat een walgelijk programma bij de NPO. Kinderen vragen laten stellen aan poedelnaakte mensen. Dit is schennis van de eerbaarheid en in strijd met de goede zeden. SGP stelt schriftelijke Kamervragen. Laten we hier heel snel mee stoppen!”, schrijven ze op Twitter.

Het programma gaat behoorlijk ver en je zit er met enige plaatsvervangende schaamte naar te kijken. “Er worden toch wel directe vragen gesteld. Hoe komt het dat een piemel groter of kleiner is. Ik zelf heb een piercing door mijn penis. Daar werden wel vragen over gesteld”, vertelde één van de deelnemers volgens De Telegraaf op de Nederlandse Radio 1.

Iedere aflevering staat er een ander onderwerp centraal, zoals de billen, borsten, piemel en vagina. “Door te leren dat lichaamsdelen er in alle soorten en maten zijn, zouden de kinderen een positiever lichaamsbeeld en zelfbeeld moeten krijgen”, klinkt het.

Nja, wie zal het zeggen!?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More