Nieuw: het meest hitsige paardje in de BMW M-stal (foto’s)

Wie er één wil moet wel behoorlijk snel zijn, want er worden slechts 2.200 exemplaren gemaakt – waaronder 131 voor België en Luxemburg.

Tegenwoordig is er van zowat iedere BMW een M-versie, maar er kan er natuurlijk maar één de leukste zijn, en dat is volgens ons de M2 Competition. Een compacte, knap ogende coupé met een potente zespitter in de neus: meer moet dat niet zijn.

Toch doet BMW er nu nog een schepje bovenop: maak kennis met de M2 CS. “Een circuitauto voor op de openbare weg”, zoals ze het zelf omschrijven.

Eerst en vooral kreeg het S55-blok 40 paardjes extra, waardoor er onder de kap nu 450 pk’s wonen. Het koppel bleef onveranderd, namelijk 550 Nm. Schakelen gebeurt via een manuele zesbak. Al kan je ook voor een zeventraps automaat opteren.

Een tweede pijler in ultiem rijplezier is gewicht. Ook daar werd duchtig aan geknutseld. De motorkap, het dak en de middentunnel waarin de versnellingsbak verscholen zit, zijn gemaakt van koolstofvezel. In de ophanging werd wat meer aluminium gebruikt en rollen doet de M2 CS op ultralichte velgen.

Omdat het oog ook wat wil, kreeg de CS nog wat andere looks. Hier en daar wat extra spoilers, en check die luchtinlaat in de motorkap. Naast enkele tinten grijs en zwart, is de M2 CS ook verkrijgbaar in dit prachtige Misano Blauw.

Enkele cijfers? Welaan dan. De top is gelimiteerd op 280 km/u in de plaats van de gebruikelijke 250 km/u. Een sprintje van 0 naar 100 neemt 4 tellen in beslag. Wie voor de automaat opteert kan 0,2 seconden sneller naar de 100, maar beleeft waarschijnlijk niet zoveel plezier aan het stuur van deze M2 CS.

Tot slot is er de prijs. Exclusiviteit kost geld, en dat is hier niet anders. De M2 CS moet 96.500 euro kosten, wat een dikke 30.000 meer is dan de M2 Competition.

1

Image 1 of 13

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More