Nieuw forum duikt wel erg diep in de loden jaren

Een nieuw Nederlandstalig forum wil duidelijk verder gaan dan de gekende fora bendevannijvel.com en de Franstalige tueriesdubrabant. Er wordt vooral bericht over de jaren tachtig, niet voor niets nog altijd ‘de loden jaren’ genoemd, verwijzend naar de vele kogels die toen in het rond vlogen.

Het forum Cobra wil naar eigen schrijven ‘een veilige haven’ zijn voor iedereen die zich binnen de huidige machtsstructuren zonder enige reden benadeeld voelt. De berichten gaan vooral over de misdrijven van de jaren tachtig, die wel nog uitlopers kunnen hebben naar vandaag.

Volgens de initatiefnemer(s) van dit forum wordt het bewijs van ‘blijvende bescherming van legale malafide praktijken’ en dan vooral de moorden tijdens die loden jaren 80 (door onder anderen de gangsters van de Bende van Nijvel) bewezen met één handgeschreven onweerlegbaar feit in een proces verbaal (pv) van een vrouw die jarenlang haar diensten tegen betaling en afpersing aanbood. Die dame is Maud Sarr. Begin februari 1990 deed ze zelfs haar volledige en onthullende verhaal op VTM.

Op het nieuwe forum zien we veel elementen terugkomen die eerder al werden belicht op de fora over de Bende van Nijvel. Toch gaan deze berichten verder. Ze zijn erg gedetailleerd en geven bijkomende informatie over personen, zoals bankier Léon Finné. Finné werd in 1985 vermoord. Het is niet uitgesloten dat de berichten komen van een insider die zicht had op wat toen gebeurde.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More