Nieuw adres voor ondernemingen van Koen Wauters

Volgens de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) hebben de ondernemingen van Koen Wauters een nieuw adres. Ze hebben een nieuw onderkomen gekregen aan de rand rond Gent.

Het impliceert allicht dat Koen Wauters de deelgemeente Heffen bij Mechelen definitief achter zich laat. Voor de kinderen van Koen en Valerie is dat geen slechte zaak. Valerie woont immers in de buurt.

Koen zelf is van de politiek moeilijke gemeente Sint-Genesius-Rode bij Brussel. In mei 1999 is Vlaams socialistisch minister Leo Peeters daar op bezoek om stemmen te ronselen. Hij heeft net een pittige omzendbrief over de faciliteiten rondgestuurd. Het toeval wil dat hij bij de vader van Koen aanbelt. “Wij zijn kattenkoppen (aanhangers van CD&V), maar we gaan toch voor u stemmen. Want we moeten die faciliteiten toch langzaam beginnen af te bouwen. Blijf daar verder voor vechten”, geeft vader Wauters de minister mee.

Na de tweede rechtstreekse Vlaamse verkiezingen op 13 juni 1999, waarbij Leo Peeters verkozen werd in het Vlaams Parlement, werd zijn ministerschap niet verlengd. Peeters werd opnieuw voltijds burgemeester van Kapelle-op-den-Bos, en ook Vlaams volksvertegenwoordiger voor de kieskring Halle-Vilvoorde. Zijn actie in Sint-Genesius-Rode was dus succesvol.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More