Niet Van Aert, maar Pidcock wint de Brabanste Pijl (video)

Jumbo Visma is niet in staat Van Aert de steun te geven die hij verdient.

Het is niet de mooiste koers en lang niet alle toppers waren er, maar de Brabantse Pijl serveert wel een verrassende winnaar: Tom Pidock. Straf, en verdiend. Iedereen is het erover eens dat het niet de laatste keer zal zijn dat Pidcock zal scoren.

Geen Mathieu van der Poel (winnaar in 2019) en Julian Alaphilippe (winnaar 2020) in de Brabantse Pijl van dit jaar en dus waren alle ogen gericht op Wout van Aert. Hij reed nochtans een perfecte koers, maar moest in de meest constante renner van het voorjaar zijn meerdere erkennen. Pidcock is een Brits veldrijder van 22 die zijn overstap naar de weg met succes heeft gemaakt. De man leeft en woont in Vlaanderen, ademt koers en leeft voor de koers. In bijna elke voorjaarsklassieker zat Pidcock mee in beslissende ontsnappingen. Derde in Kuurne-Brussel-Kuurne, vijfde in de Strade Bianche, vijftiende In Minaan-Sanremo. Daar heeft hij leergeld voor betaald, maar het zat er aan te komen dat de renner van Ineos vroeg of laat zou stunten.

En dat deed hij in Overijse: stunten. Op de kasseien van de Hertstraat ging Pidcock er vandoor. Alleen Van Aert kon volgen. Samen reden ze naar Trentin, die 20 seconden voorsprong had. Van Aert was de torenhoge favoriet, maar Pidcock weerstond, remonteerde en won. Trentin werd derde.

Van Aert werd verslagen door een toekomstig kampioen, maar ook door een gebrek aan talent in zijn eigen Jumbo ploeg van wie hij (weer eens) geen steun kreeg op de cruciale momenten.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More