Niet op café mogen? Dan brengen we ‘t café toch gewoon in je woonkamer!

Een pintje gaan drinken? Vergeet het maar. 2020 werd het jaar dat onze tooghangcultuur volledig overhoop werd gehaald. Opperhoofd Marc Van Ranst spaarde onze horeca niet in zijn strijd tegen het coronavirus en reduceerde ons wekelijkse bezoek aan ons stamcafé tot een relikwie uit het verleden. Maar net zoals Julius Caesar zich grandioos wist te mispakken aan de Galliërs, krijgt nonkel Marc nogal wat weerwind uit West-Vlaanderen.

“Mijn geduld met de feestvierders is op!” De meest recente en apocalyptische tweet van Roi du Soleil Van Ranst laat er geen twijfel over bestaan: de maat is vol en iedere Belg moet opnieuw, liefst zo snel mogelijk, terug worden ingemetseld in de veiligheid van zijn of haar eigen woning. Hobby’s, sport of vrije tijd? Vergeet het. Voor de onbetwiste nummer één van België is slechts één piste de goede, en dat is die van de totale en complete lockdown.

Nonkel Marc kraamde al wel vaker onzin uit, zoals toen die keer dat hij de Belgen de les wilde spellen met Duitsland als voorbeeld. In het oosten, daar wisten ze tenminste wat het was om gedisciplineerd door het (corona)leven te gaan, niet zoals die afvallige Belgen die overal achterpoortjes zoeken. Dat diezelfde Belgen het ondertussen veel beter doen dan de Duitsers, komt nu even niet goed uit maar geen nood. Een beetje wereldheerser/wetenschapper gaat vast wel een of andere broodjesetende-tiener vinden dewelke hij kan overladen met de zonden des werelds.

Vanuit West-Vlaanderen, die provincie waar de stijging van het aantal besmettingen even exponentieel is als het aantal afgenomen testen, klinkt ondertussen meer en meer weerwerk. Mensen zijn niet alleen coronamoe, mensen zijn vooral de Van Ranst-moraliteitsvinger moe.

“We mogen niet op café? Dan brengen we dat café toch gewoon naar de woonkamer!” dachten ze in Kortrijk. De mensen van De Piste, een schaatsbaan die al maanden dicht is omdat de virologische experts schaatsen als extreem gevaarlijk hebben geklasseerd, bleven zitten met hun ontelbare vaten bier. Ze klopten aan bij enkele lokale brouwers en kwamen op de proppen met een draagbare tapinstallatie, compleet met steampunk vibe.

Een frisse Stella, of toch maar een stevige LeFort? Je tapt ze vanaf nu gewoon aan de toog in je eigen woonkamer. Volledig corona-proof natuurlijk, of toch tot de bende van Van Ranst je living als COVID-hotspot zal gaan identificeren.

(Christophe Lefebvre)

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More