Niet Kevin De Bruyne, maar Jordan Henderson is Speler van het Jaar in Engeland

Kroont Club Brugge of FC Antwerp zich op 22 maart tot bekerwinnaar?

De kans was groot dat Kevin De Bruyne, die indrukwekkende statistieken kan voorleggen voor het afgelopen seizoen, tot Speler an het Jaar ging uitgeroepen worden in Engeland, maar de eer is weggelegd voor Jordan Henderson, de kapitein van Liverpool, club die dit jaar landskampioen werd over de kleine plas.

Henderson was afgelopen seizoen een zeer belangrijke pion voor coach Jürgen Klopp van Liverpool. Onder zijn leiderschap sleepte Liverpool de titel binnen in de Premier League, met ruim overwicht nog wel. Het was al van 1990, dus 30 jaar geleden, dat The Reds nog eens de hoofdvogel afschoten, met enorme feestvreugde-taferelen tot gevolg, ondanks de coronamaatregelen.

Van zijn kant beleefde Kevin De Bruyne een absoluut topjaar bij Manchester City, dat op een tweede plaats eindigde. De Bruyne was goed voor 19 assists in de Engelse hoogste klasse en moet enkel Thierry Henry laten voorgaan, die er 20 lukte in het seizoen 2002-2003.

De top 5 wordt vervolledigd door Marcus Rashford (Manchester United), Virgil van Dijk en Sadio Mane (beiden Liverpool).

 

 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More