Niet iedereen is fan van regenboogzebrapad in Tervuren

Onlangs kwam er een regenboogzebrapad in Tervuren ter hoogte van de Broekstraat met een oversteek naar de Koninklijke Moestuin. Een druk punt waar wandelaars, busreizigers, leerlingen en klanten van de lokale handelaars elkaar kruisen. De ideale plek om volgens het bestuur op een positieve manier te benadrukken dat Tervuren een gemeente is waar discriminatie en onverdraagzaamheid geen plaats hebben.

Niet iedereen ziet dat zo. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd het zebrapad beklad. Het regenboogzebrapad kwam er op voorstel van oppositiepartij Open Tervuren. “Ik heb moeten knokken in de gemeenteraad om dit symbool van verdraagzaamheid gerealiseerd te krijgen”, reageert gemeenteraadslid Thomas Geyns in de media. “Wat er nu gebeurd is, is een schande.” Geyns vraagt een “kordate reactie” van de burgemeester en het schepencollege.

Burgemeester Marc Charlier (N-VA) noemt het incident in de media “zeer betreurenswaardig”. “Blijkbaar zijn er nog altijd mensen die dit soort onverdraagzaamheid tonen. Dit zebrapad had net de bedoeling om meer tolerantie te bewerkstelligen. Nu zien we het omgekeerde. We zijn er absoluut niet tevreden mee.”

Maandag beslist het schepencollege of de gemeente klacht indient tegen onbekenden, laat Charlier nog weten. Het zebrapad wordt dit weekend nog niet overschilderd. “We bekijken maandag met de technische diensten wanneer we daar werk van gaan maken”, aldus de burgemeester in de media.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More