Niet-essentiële reizen verboden tot 1 maart

De cijfers gaan vooralsnog de goede richting uit maar omdat Britse, Afrikaanse en Braziliaanse varianten daar verandering in zouden kunnen brengen, gaan er nieuwe maatregelen in.

Maar er is ook goed nieuws: niet-medische contactberoepen als kappers, tattoo-artiesten en schoonheidsspecialisten mogen – als de cijfers goed blijven evolueren – hun deur weer openen vanaf 13 februari. Er zullen wel strenge maatregelen gelden, zoals maximum één klant per tien vierkante meter, achterlaten van contactgegevens, na iedere klant alles ontsmetten enzovoort. Uitbaters en medewerkers moeten ook wekelijks een coronatest ondergaan, en ramen en deuren moeten tijdens de openingsuren openblijven.

Niet-essentiële reizen naar het buitenland zijn verboden tot 1 maart. Behalve voor mensen die aan de grens wonen: die mogen naar hun buurland, zolang ze er niet langer dan 48 aan een stuk verblijven. Reizen voor het werk blijft toegelaten, en ook mag het soms omwille van familiale redenen.

Cafés, restaurants en de cultuursector, die hebben voorlopig nog geen datum gekregen om weer te openen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More