Niet alle politieke partijen wensen Joodse gemeenschap gelukkig nieuwjaar

De Joodse gemeenschap viert ook in Vlaanderen nieuwjaar. Verwacht daar niet te veel berichtgeving over bij de traditionele media (MSM). Over de moslims zullen we alles weten, maar de Vlaming mag niets horen over de Joodse gemeenschap.


Traditioneel wensen de politieke families de Joodse kiezers een gelukkig nieuwjaar in het maandblad Joods Actueel. Dit jaar valt op dat er enkele partijen prominent afwezig zijn.


De N-VA is in elk geval niet vergeten om hen “Shana Tova” te wensen. Dat is ook logisch: de partij heeft met André Gantman en Michael Freilich twee sterke boegbeelden. Bovendien wensen Jan Jambon als minister-president van Vlaanderen en Bart De Wever als burgemeester van Antwerpen de Joodse gemeenschap vanuit hun respectieve functie nog eens een gelukkig nieuwjaar. De burgemeesters van Gent en Brussel sluiten zich aan bij de gelukwensen voor de Joodse gemeenschap. Voorzitter Coens van CD&V doet dat ook. Hij heeft het uiteraard over het geloof in zijn boodschap. Tot slot zijn er de voorzitters van Open VLD, sp.a (Vooruit) en Groen met hun wensen.


Opvallend afwezig: PVDA-PTB en het Vlaams Belang. Van de marxisten is dat niet verwonderlijk. Wie de archieven van De Kamer leest, ziet regelmatig bedenkelijke uitspraken van kamerleden van die partij die af en toe zelfs naar antisemitisme neigen. De afwezigheid van het Vlaams Belang is wél verwonderlijk. Enkele Vlaamse parlementsleden hebben immers hun liefde voor Israël en de Joodse gemeenschap (niet hetzelfde overigens) al openlijk uitgesproken. Die strekking binnen het Vlaams Belang is duidelijk aan de verliezende hand.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More