Niemand weet waar stuurloos Chinees ruimtestation binnenkort neerstort

U leest het goed, een stuurloos Chinees ruimtestation is met een rotsnelheid onderweg naar de aarde. We weten al dat het tussen 30 maart en 6 april gaat neerstorten. Alleen weten we niet waar exact en dat maakt het extra spannend.

Nog meer slecht nieuws? Tiangong-1 heeft giftige chemicaliën, waaronder hydrazine, aan boord. China National Space Administration (CNSA) verloor al in 2016 de controle over het tien meter lange ruimtestation.

Verwacht wordt dat op 4 april Tiangong-1 de atmosfeer binnendringt en ergens zal inslaan. Dit gebeurt tussen 43° noorderbreedte (Spanje, Frankrijk, Griekenland, …) en 43° zuiderbreedte (Tasmanië, Nieuw-Zeeland, en Argentinië). Volgens sommige berekeningen zou het in de buurt van Corsica kunnen neerkomen. Hier in België moeten we ons dus niet al te veel zorgen maken.

De kans is echter klein dat iemand geraakt zal worden door het 8.500 kilo wegende ruimtestation. Het grootste deel van de Tiangong-1 zal tijdens het doorbreken van de atmosfeer verbranden. Er zulle nog brokstukken overblijven, maar de kans dat die op bewoonde plekken terechtkomen is volgens experts niet erg groot. Op deze website is de actuele locatie van het ruimtestation te volgen.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More