Niemand die hoger springt, niemand die langer zweeft (video)

Hangt Derrick Jones Junior langer in de lucht dan Michael Jordan?

Een normaal mens kan ongeveer 0,53 seconde lang van de grond gaan. Michael Jordan was in staat om dubbel zo lang in de lucht te blijven en zette het menselijke record op 0,92 seconden. Maar het was een voetballer die het record verbrak. Ronaldo sprong door de magische limiet van 1 seconde. Hij liet een ‘hangfase’ van 1,02 seconden noteren en is daarmee wellicht de absolute recordhouder.

Maar, in de VS is er momenteel een NBA-speler – Derrick Jones – die de wetten van de zwaartekracht tart. Dat bewees de Amerikaan vannacht opnieuw met een fantastisch blok op een schotpoging van San Antonio-ster LaMarcus Aldridge. Aldridge ging er echter wel vandoor met de zege want de Spurs versloegen de Trail Blazers van Damian Lillard met 125-104.

Hoe lang Jones in de lucht hangt is nog niet gemeten, maar in de basketbalwereld is iedereen het erover eens dat hij hoger springt dan eender wie ter wereld.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More