Niemand aanvaardt de autoriteit van Wilmès

De regering doet haar naam eer aan: een minderheids-regering.

Wat is er hoogdringend en essentieel aan een tuincentrum en een doe-het-zelf-zaak? Let wel, we gunnen de sector nieuwe inkomsten, maar is het niet dat wie het hardst roept die wordt beloond?

Maar, die dwaze maatregel halen we nog wel uit het verkeerde keelgat, de beslissing om weer bezoek toe te laten in de woonzorgcentra, krijgt echter niemand doorgeslikt. Er was blijkbaar totaal geen overleg met de sector, die door Wilmès koud werd gepakt. Nadat de woon-zorgcentra 4 weken geleden op eigen initiatief alle bezoek categoriek verboden – in een poging het virus buiten te houden – beslist de Nationale Veiligheidsraad om opnieuw bezoek toe te staan? Weliswaar onder zeer strenge voorwaarden. “We moeten vermijden dat mensen sterven van eenzaamheid.”

Zorgnet-Icuro en Vlozo, twee koepelorganisaties uit de zorgsector, reageren woest en gaan de maatregel boycotten. “De deuren nu openzetten, betekent de deuren openzetten voor het virus, meer besmettingen en meer kwetsbare ouderen die hieraan zullen sterven” , klinkt het. Ook minister Beke (CD&V) roept meteen op om de maatregel uit te stellen. “Bezoek aan woon-zorgcentra en andere voorzieningen moet heel doordacht gebeuren”, schrijft hij op Twitter. “Laat ons daarom die beslissing uitstellen en goed voorbereiden. In overleg. Dit is te belangrijk om snel-snel te doen.”

In een reactie van Wilmès lezen we dat ze mensen niet verplicht om op bezoek te gaan, maar dat het kan.

Dit is niet wat de sector vroeg, maar ze krijgen wel wat ze niet willen.

Het probleem van Wilmès? Niemand aanvaardt haar autoriteit, zelfs niet de ministers van dit land. Haar woorden zijn nog niet koud of Beke wenst een andere oplossing en Ben Weyts beslists om op eigen houtje een datum voor de heropening van de scholen te bepalen.

Moest het hier niet om mensenlevens gaan, dan konden we er om lachen.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More