Neymar: 700.000 euro per week

Straks rolt de bal tussen de ‘Final Eight’: PSG -Atalanta

Neymar da Silva Santos Júnior – alias Neymar – het geniale Braziliaanse voetballertje dat niet alleen bekend staat om zijn voetbaltalent, maar ook om zijn verwijfde ijdelheid en het theater als hij onderuit wordt getrapt, verdient meer dan het hele elftal van Atalanta waar hij vanavond tegen speelt. Neymar heeft jaarlijks een basisloon van 36 miljoen euro. Daarvan ziet Neymar er netto dertig. Maar dat is slechts zijn basisloontje. Voetballers zijn een merk en verdienen vaak het dubbele en meer aan sponsoring en merchandising.

Voor Quatar – die PSG hebben ‘gekocht’ – is voetbal de ideale manier om de status van schurkenstaat te maskeren. Op een oliedollartje meer of minder wordt er niet gekeken. Er lopen dan ook geen sukkelaars rond op het veld van PSG.

Los daarvan is Neymar – als hij in de mood is – een Braziliaans genietje en is het uitkijken naar de kwartfinale van de Champions League, niet alleen om geniale flitsen van de Braziliaan te zien, maar misschien – en vooral – om underdog Atalanta te zien winnen?

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More