New York laat ratten verdrinken in alcohol

Rattenplaag dwingt New York tot drastische maatregelen.

In New York wonen er meer ratten dan mensen. Jarenlang probeert de stad de ratten te bestrijden, maar met matig succes. Sinds kort probeert men een nieuwe methode uit  die de knaagdieren laat verdrinken in alcohol.

Ekomille heet het nieuwe wondermiddel. Wanneer je naar de firma surft, krijg je in een promo-taal uitgelegd waarom dit een ecologische en hygiënische oplossing is voor het opruimen van ongedierte: “ Ekomille is een elektromechanisch apparaat voor het vangen van al uw knaagdieren“, melden ze. “Ongewenste geuren en secundaire besmetting vormen niet langer een risico.”

Het komt er op neer dat de rat in het apparaat wordt gelokt en in een bad met alcohol valt en verdrinkt, zoals een Nederlandse boer op Youtube in mensentaal uiteenzet.

De Italiaanse fabrikant maakt zich sterk dat de dieren binnen enkele seconden reeds het bewustzijn verliezen vooraleer ze verdrinken.

De Burgemeester van Brooklyn, Eric Adams, gaat nog een stap verder en noemt de oplossing ‘humaan en ecologisch’: “ De alcoholoplossing zorgt er voor dat de kadavers niet gaan rotten, wat de geurhinder tegengaat en de andere ratten niet afschrikt,” verklaart hij.

Pittig detail: het apparaat beschikt over een teller!

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More