Netflix start met abonnement van vier euro

Begin deze week kregen we al te horen dat Netflix officieel een goedkoper abonnement gaat testen. Nu blijkt dat Netflix in een aantal landen al een ‘mobile only’-abonnement heeft gelanceerd.

Zo’n abonnement kost omgerekend ongeveer 4 euro per maand en werkt enkel op je smartphone of tablet. Geen Netflix dus op je computer, televisies of Apple TV. Je kan wel de hele catalogus van Netflix bekijken, maar je krijgt er geen HD-beeld bij. Om te voorkomen dat je familie en vrienden gaat zoeken om de kosten te delen kan je maar op maximaal één apparaat tegelijk kijken.

Youtube heeft een eigen betaaldienst en binnenkort starten Disney en Apple met een eigen platform voor films en series. Netflix beseft dat het de grootste streamingdienst moet blijven als het de strijd wil aangaan met die andere grote reuzen.

De goedkopere abonnement zijn momenteel enkel beschikbaar in een aantal Aziatische landen. Netflix zegt dat het nog niets weet of de formule ook naar Europa komt. Ze willen eerst testen hoe de Aziatische markt reageert op het abonnement van vier euro.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More