Netflix heeft een schuldenberg van 20 miljard dollar

Geen twijfel mogelijk dat Netflix een wereldwijd succes is. Maar aan dat succes hangt een fors prijskaartje: de L.A. Times berekende dat het bedrijf een schuld van zo’n 20 miljard dollar heeft.

Netflix heeft wereldwijd zo’n 104 miljoen betalende klanten. Het afgelopen jaar alleen al was er een groei van maar liefst 25 procent extra abonnees. De aandeelhouders en investeerders verwachten dat die groei nog wel een tijdje zal aanhouden.

De afgelopen maand is het Netflix-aandeel tien procent in waarde gestegen. Het streamingbedrijf hoeft zich dus niet meteen zorgen te maken. Er is duidelijk nog meer dan genoeg vertrouwen.

Om te blijven groeien, moet het bedrijf wel zwaar blijven investeren. Zo steekt het dit jaar maar liefst zes miljard dollar in eigen producties, goed voor tientallen eigen films en series.

Wat de exacte kostprijs is om successeries als House of Cards, Orange is the New Black, The Crown  en Iron Fist  te produceren, is niet duidelijk. Wat we wel weten is dat de schulden en openstaande licentiekosten opgelopen zijn naar twintig miljard dollar. 

Het is vooral uitkijken naar wat concurrenten Hulu, Amazon en HBO nog in petto hebben. Die diensten investeren ook fors in nieuwe producties.

CEO Reed Hastings maakt zich niet te veel zorgen. Hij liet verstaan dat hij met veel plezier grote schulden maakt, zolang die maar leiden tot meer abonnees.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More