“NEN EURO! “: Hier niet klikken

De lijn waarschuwt voor valse mail.

De openbaarvervoersmaatschappij De Lijn waarschuwt mensen voor een oplichtingsmail. In die mail vragen ze je een aantal persoonlijke gegevens in te vullen en vervolgens 1 euro te storten voor een Lijnkaart die anders 50 euro zou kosten.

“Vals,” klinkt het bij de Lijn: “ Ga niet in op deze mail, klik vooral niet op de link en rapporteer bij verdacht@safeonweb.be.”

Vermoedelijk gaat het om internetoplichters, al lijk je niet meteen rijk te worden bij het ophalen van 1 euro.

Het doet ons eerder denken aan flauwe grappenmaker bij wie de reclame van het ‘stressmannetje’ is blijven hangen. Enkele jaren gelden lanceerde de Lijn een bijzonder succesvolle campagne waarin het ‘stressmannetje ‘mensen er toe moest aanzetten om voor 1 euro het openbaar vervoer te nemen i.p.v. te stressen in de files. Het Geubels-achtige stemmetje dat: “Nen euro,” riep, werd toen zowat door iedereen geparodieerd.

Gegevens doormailen naar bedrieglijke adressen is uiteraard geen goed idee. De kans op ‘phising’ is dan ook reëel.

“De afbeelding bevat verschillende fouten”, klinkt het bij de lijn: “Het afgebeelde voertuig is geen lijnbus, lijnkaarten van 50 euro bestaan niet en de afgebeelde chipkaart wordt alleen gebruikt bij abonnementen.”

Heldere kijkers daar bij De Lijn !

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More