Negatief advies voor Brusselse Grote Moskee

Van Quickenborne (Open Vld) eist dat de Moslimexecutieve zich zuivert van spionnen.

“Ik kan en zal niet aanvaarden dat buitenlandse regimes de islam kapen voor ideologische of politieke motieven, hier de lakens proberen uit te delen en beletten dat moslims in ons land hun eigen vooruitstrevende islam ontwikkelen”, zegt minister van Justitie, Vincent Van Quickenborne in ‘Het Laatste Nieuws’. “Door mijn mond daarover te houden, bewijs ik niemand een dienst. Zeker de moslims in ons land niet.”

De erkenningsprocedure van de Grote Moskee in Brussel wordt opgeschort omdat de Staatsveiligheid drie medewerkers – waarvan één bestuurder – heeft gedetecteerd als agenten van de Marokkaanse inlichtingendiensten. Spionnen dus van Rabat, die hier in België een vinger willen hebben in de Marokkaanse pap.

De Grote Moskee in Brussel is hét symbool van de islam in België. Nu de problemen met de inmenging van van salafisten uit Saoedi-Arabië voorbij zijn, zijn het de Marokkanen die niet zuiver op de graat zijn. Het merendeel van de vaste bezoekers van de moskee – zo’n 2.000 – heeft Marokkaanse wortels en daar wil Marokko invloed op kunnen hebben. Dat vertaalt zich in het opleiden van imams. Ons land pompte al 192.000 euro in de opleiding van Belgische imams die de context van ons land begrijpen, één van onze landstalen spreken en geen marionetten zijn van een buitenlands regime. Maar de scheiding van kerk en staat blijkt een lastige kwaaltje te zijn van de islam. De imamopleiding kan je overigens bezwaarlijk een succes noemen. Tot nu waren er slechts 11 leerlingen, waarvan er 7 vroegtijdig afhaakten.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More