Neen, Matthijs van Nieuwkerk is geen toegevoegde waarde voor de Vlaamse tv

Maandag neemt Matthijs van Nieuwkerk de eerste aflevering van Popquiz op. Donderdagavond is die aflevering ook te zien op VTM (DPG).

In Popquiz moeten hun muzikale kennis etaleren. De Nederlander heeft geen last van valse bescheidenheid. In een krant van DPG: “Mij mag je alles vragen over de muziek van de jaren 70 en 80. Toen slurpte ik alles op.” In Popquiz strijden muziekliefhebbers in duo’s tegen elkaar voor de titel van Popquiz-kampioen en een jaar gratis concerten.

Concreet strijden veertien duo’s tegen elkaar. Het winnende duo ontvangt een jaar lang kaartjes voor alle concerten in het hele land. Dat is uiteraard een beetje cynisch nu alles gesloten is. Een paar langspeelplaten als hoofdprijs was misschien een slimmer idee geweest?

Volgens een persbericht van DPG: “Van de AB tot Tomorrowland en alles daartussen. De beste plaatsen. Uitverkocht of niet. Bij elk concert en elk festival zullen er twee namen een jaar lang op de guest list staan: die van de winnaars van Popquiz.”

Matthijs van Nieuwkerk, vijftien jaar lang presentator van De wereld draait door, peilt dus in het nieuwe Popquiz naar de muziekkennis van die veertien duo’s. “De bassist van The Beatles, dat gaf bij jongere generaties toch een probleem.”

Wanneer een journalist van DPG hem spreekt, heeft hij er nog maar één proefopname opzitten. In het decor en met camera’s, maar met vrienden van productiehuis Panenka als kandidaten. “De echte lakmoesproef komt nog.” Een ding is zeker: hier wordt niet lineair afgestemd op VTM donderdagavond.

Een paar jaar geleden werd Van Nieuwkerk in Nederland nog verkozen tot meest irritante presentator. Die titel is volkomen terecht.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More