Neem eens kijkje in het diepste zwembad ter wereld (foto’s)

De liefde van Get Ready mag dan dieper zijn dan de diepste zee, maar de liefde voor het duiken kan je binnenkort het best ervaren in Mszczonów, Polen.

Want tegen de herfst van dit jaar opent er het zwembad met de naam Deepspot. Het klinkt als de nieuwe film van Hot Marijke, maar dit 45 meter diepe zwembad is nog natter. Je moet al over een flinke longinhoud beschikken wil je zonder duikgereedschap de bodem bereiken.

Het zwembad is zo diep als een appartementsgebouw met vijftien verdiepingen en is voorzien van een speciaal ontworpen filtersysteem dat het water in het zwembad kristalhelder zal houden. Het water zal iets warmer zijn dan gebruikelijk is in een normaal zwembad. Hierdoor hoeven freedivers geen wetsuit aan te doen. Het bad is voor alle type duikers beschikbaar: ideaal voor degene die voor de eerste keer wil duiken, sport en professionele duikers.  Ook nachtraven zullen content zijn, daar het centrum 24 uur op 24 uur open zal zijn.

In Deepspot zit 75 keer zoveel water als in een regulier zwembad, namelijk 800.000 liter. Het geheel is een ware ontdekkingstocht voor de beginnende duiker, met als uitschieter één groot gat dat helemaal naar beneden loopt.  Als bezoeker zal je in staat zijn doorheen het zwembad te wandelen via een glazen tunnel.

Het moet uiteindelijk een complex worden waar allerlei activiteiten te beleven vallen. Zo is er een sportcentrum, een hotel waar de gasten kunnen verblijven en zijn er vergaderzalen, waardoor het complex ook hoopt bedrijfsuitjes binnen te halen.

Zodra Deepspot in de herfst van dit jaar zal opengaan, zal het het Italiaanse zwembad Y-40 Deep Joy met een diepte van 42 meter van de troon stoten. Lang zullen ze helaas niet van deze titel kunnen genieten, want in 2020 opent nabij het Engelse Liverpool het zwembad The Blue Abyss met een diepte van maar liefst 50 meter.

1

Image 1 of 3

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More