Neem eens een kijkje in de grootste Starbucks ter wereld (video)

Vorige keer maakte je als trouwe lezer kennis met het prachtige pas geopende koffiepaleis van Starbucks in Milaan.

Mamma mia, dat was indrukwekkend… maar het is bijlange niet de grootste vestiging van Starbucks. Die vind je vanaf nu in Chicago, ook wel bekend als de Windy City. Echt waaien zal het er binnen niet doen, maar een overvloed aan verse koffiegeuren moeten je neusgaten wel ondergaan.

Zoals in elke Reserve Roastery filiaal van Starbucks, zie je meteen bij het binnenkomen een enorm stalen vat waarin de bonen na het roosteren tot rust komen en ontgassen. Dit vat staat symbool voor de ambachtelijke werkwijze van hoe iedereen te werk gaat in dit gebouw. Niets gebeurt industrieel en alles wordt nog met de hand vervaardigd.

Ook is er keuze uit een gigantisch aanbod bonensoorten en -melanges, waarvan een aantal exclusief zijn voor de Reserve Roastery en smaken die volgens het bedrijf zijn geïnspireerd door Chicago als stad. Laten we dus hopen een espresso even straf als het leven van Al Capone.

3995 vierkante meter verspreid over vier verdiepingen, maar het is niet alleen koffie wat de klok slaat. Gasten kunnen ook cocktails bestellen en de lege magen vullen in een Princi:  een Italiaanse bakkerij op z’n Starbucks.

Bovenal is de Chicago Reserve Roastery meer dan alleen een plek om je dagelijkse cafeïnestoot te halen. Starbucks belooft namelijk een ‘immersive experience’, waar je erachter komt hoe het proces van koffieboon tot Frappuccino eruit ziet.

Wanneer het dagelijkse koffie-uurtje steeds iets langer duurt dan normaal…

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More