Nederlandse rechtbank verbiedt de avondklok

Nederlanders willen vanavond meteen gaan feesten, op straat.

“De rechter heeft overwogen dat er sprake is van een pandemie, van een virus dat muteert, van grote druk op de zorg. Het is een tijd van grote zorg en moeilijke beslissingen. Maar juist ingrijpende maatregelen als de avondklok moeten op een goede wet gebaseerd zijn”, aldus de rechtbank in Den Haag. En dus moet de avondklok in Nederland met onmiddellijke ingang worden opgeheven. Daarmee haalt de stichting Viruswaarheid haar gelijk.

De Eerste en de Tweede Kamer werden niet betrokken bij de besluitvorming, omdat er gebruik werd gemaakt van een noodwet. Daarin staat dat een regering in noodgevallen regels kan invoeren zonder overleg met het parlement. Maar volgens de rechtbank was de avondklok geen noodsituatie “zoals bijvoorbeeld het geval is bij een dijkdoorbraak”.

Binnen een half uur was #avondklok trending op Twitter. De Nederlanders willen meteen een feestje bouwen: “Feestje op straat, we binnen om 21 uur.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More