Nederlandse man die zijn eigen zaak verdedigt, wordt aangehouden door de politie (video’s)

“Dit vind ik echt belachelijk, dit is van de Indianen.”

Nederland krijgt het straatgeweld niet onder controle. Voor de derde nacht op rij waren er over het hele land rellen. Onder meer in Rotterdam, Geleen, Amsterdam, Den Bosch, Haarlem, Amersfoort en Zwolle moest de politie ingrijpen. Relschoppers viseerden ook nu weer een ziekenhuis, dat uit voorzorg een tijdlang op slot ging. Zeker 151 mensen werden opgepakt wegens vernielingen en geweldpleging.

Eén van hen was een winkelier die zijn eigen zaak probeerde te verdedigen. Ten minste zo doet hij ons geloven in zijn filmpje. Waar of niet, het legt op een pijnlijke manier de spanningen bloot in Nederland. Het land kraakt onder het protest van het grote ongenoegen. Niet alleen de relschoppers hebben het gehad, ook ‘Kees met de pet’ pikt het niet meer. “Dit is echt niet meer normaal”, horen we man op het filmpje uitroepen. “Aangehouden omdat je je eigen zaak verdedigt tegen de relschoppers. En zeker met zoveel man, dit slaat helemaal nergens op. Te belachelijk voor woorden. Voor de Marokkanen rennen ze weg.”

Kwestie van tijd voor het overslaat naar ons land?

 

Echt wegrennen, doet de Nederlandse politie echter niet. Op het web verschijnen filmpjes waarop de politie rake klappen uitdeelt aan een vluchtende relschoppers. Tegelijk zie je elders hoe winkels worden geplunderd en auto’s in brand worden gestoken. Op sommige plaatsen in Nederland is de noodtoestand uitgeroepen.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More