Nederlandse Eredivisie wil de competitie wel uitspelen

In tegensteling tot onze Jupiler Pro League wil de Nederlandse Eredivisie de competitie wél uitspelen. De clubs kregen alvast een kalender voorgeschoteld voor de periode tussen half juni tot begin augustus.

In eerste instantie worden half juni de inhaalwedstrijden FC Utrecht-Ajax en AZ-Feyenoord afgewerkt. Daarna volgen nog 8 wedstrijden, het overgrote deel af te werken zonder publiek. Vanaf einde juli staan dan de play-offs om promotie en degradatie te regelen op het programma.

De bekerfinale tussen Feyenoord en Utrecht wordt dan weer “zo laat mogelijk” ingepland, zodat daar nog een kans is op aanwezigheid van publiek. Voor de UEFA is 3 augustus de ultieme datum om de nationale competities afgerond te hebben.

In ons voetbalwereldje wordt er deze week samengezeten over de aftraptijden in 1A en 1B volgend seizoen. In de door de Pro League uitgeschreven tender voor de TV-rechten is er sprake van vrijdagvoetbal om 21u, zaterdag om 16u30, 18u30 en 20u30, en zondag om 14u, 16u15, 18u15 en 20u30. In 1B is het voorstel vrijdag te voetballen om 19u, zaterdag om 20u30, zondag om 12u en maandagavond. Te bespreken allemaal.

Ondertussen geeft de Wereldvoetbalbond FIFA de aanbeveling om alle internationale wedstrijden in de maand juni uit te stellen, en dan zowel voor mannen- als vrouwenteams. Het gaat daarbij onder meer over de kwalificatiewedstrijden voor het WK in Qatar. Onlangs besloot de UEFA om de interlandbreak in juni alvast op te schorten ook.

 

 

 

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More