Nederlandse CDA wil prostitutie verbieden

“De meeste prostituees willen eigenlijk niet het bed in met de man die voor hen staat.”

Ken je dat grapje van die bergen in Nederland? Wel: “Waarom denk je dat Nederland zo vlak is?” Niet ? “Omdat de protestanten er bergen hebben verzet.” Wij hebben het beeld van een vrijgevochten Nederland, maar in de realiteit kunnen ze daar behoorlijk conservatief uit de hoek komen.

Hoewel in 2000 Nederland het eerste land in de wereld was dat het bordeelverbod ophief, gaan er nu alweer stemmen op om er komaf mee te maken. Het christelijke CDA wil dat prostitutie verboden wordt. “Prostitutie betekent per definitie ongelijkwaardigheid. De meeste prostituees zouden eigenlijk geen seks willen met de man die voor hen staat. Maar het gebeurt toch, omdat er wordt betaald. De instemming wordt dus afgekocht, de vrouw is een product. Dat kán niet meer in deze moderne tijd, “ zegt CVDA-kamerlid Anne Kuik. “Op televisie zien we mooie vrouwen die als escort werken, en die veel geld verdienen,” gaat Kuik verder. “Maar hoeveel misstanden zijn de vrijheid van dat kleine clubje vrouwen waard? De vrouwen die worden uitgebuit en trauma’s hebben, zie je niet op tv.” Op televisie? Dat is waar juffrouw Kuik blijkbaar haar informatie haalt. Ze redeneert ook een beetje alsof ze in een detective-reeks zit. “Als seks kopen strafbaar wordt, kan de politie sneller ingrijpen. En dat schrikt criminelen af.”

Volgens onze bescheiden mening, is het net iets complexer dan dat.

Anne Kuik

Kuik zal vandaag een motie indienen waarin ze de regering vraagt te onderzoeken wat nodig is om het kopen van seks strafbaar te stellen. De kans dat de regering uiteindelijk een verbod invoert is echter klein omdat coalitiegenoten VVD en D66 tegen zijn.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More