Nederlands onderzoek bewijst: Corona-maatregelen zijn zwaar overdreven

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

Uit Nederlands onderzoek blijkt dat de kans op besmetting bij bepaalde evenementen -mits duidelijke voorzorgsmaatregelen- niet hoger is dan thuis.

Stel het je maar eens voor: je woont in een land waar de experts iets anders kunnen zeggen dan ‘we moeten nog even geduld hebben’, of ‘versoepelen kan nu écht niet’. En dat die experts dan ook nog eens op zoek gaan naar wetenschappelijk verantwoorde manieren om evenementen terug te kunnen laten doorgaan.
We weten het, als Belg klinkt dat een beetje als science fiction, maar in Nederland kan het dus.

Fieldlab, een samenwerking tussen de privé-sector en de overheid, voerde ondertussen al negen testevenementen uit. Daar waren onder andere een theatervoorstelling, een concert van André Hazes, en zelfs een voetbalwedstrijd met 5000 toeschouwers bij.

Nu bevestigen de eerste resultaten van dat onderzoek wat ons buikgevoel al langer zei: de maatregelen zijn dik overdreven, en er zijn wel degelijk mogelijkheden om soepeler om te gaan met bijeenkomsten. Als je maar enkele duidelijke regels in acht neemt, is er vaak even weinig kans om besmet te worden als thuis. 

Belangrijke lessen 

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee?
Log hier in
en krijg toegang tot alle artikels en digitale magazines.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More