Nederlands elftal met 4-2 vernederd door Turkije

WK lijkt veraf en bijgeloof overmant de natie.

Ooit keken we met afgunst naar het Nederlands elftal en vroegen we ons af waarom voetballers die enkele honderden kilometers noordelijker werden geboren, konden wat wij Belgen niet konden. Dat is nu wel even anders, om niet te zeggen omgekeerd. België is favoriet, Nederland is al blij als ze straks mee mogen doen.

Het Nederlands elftal van Frank de Boer werd ingepakt door een niet al te groots Turkije. Het WK in Qatar lijkt in Nederland plots heel ver weg. De discussie of ze al dan niet een onderdeel willen zijn van de slavenhandel in Qatar, zou wel een zinloos kunnen zijn. De Nederlanders mogen misschien niet eens meespelen. 

Alleen de groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het eindtoernooi in 2022 en als ‘winnaars’ tonen de Nederlanders zich voorlopig niet. Elk persoonlijk duel wordt verloren, onhandige overtredingen en futloos voetbal. De eerste wedstrijd op weg naar het omstreden WK in Qatar met 4-2 verliezen in Turkije laat een bittere nasmaak achter en bijgeloof overmant de natie. De statistieken voorspellen weinig goeds. De laatste 48 jaar plaatste het Nederlands elftal zich altijd voor het wereldkampioenschap voetbal wanneer de eerste kwalificatiewedstrijd werd gewonnen.

Dus?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More