Nederlanders boven in Antwerpen

De Antwerpse Grote Markt blijft schitteren

Met 13,1 miljoen dag- en 3,8 miljoen verblijfstoeristen scoorde Antwerpen vorig jaar cijfers die min of meer in de lijn lagen van 2018, dat met de organisatie van het Barokjaar een absoluut topjaar was. Ruim 61,1% van de dagtoeristen waren Belgen, van de internationale bezoekers kwam 51,6% uit Nederland, 9,1% uit Frankrijk en 8,7% uit Duitsland.

Qua verblijfstoerisme blijft Antwerpen vooral in trek bij Nederlanders (36,4%), gevolgd door Duitsers (11,4%), Britten (9,7%) en Fransen (8,1%). De gemiddelde hotelbezettingsgraad bedroeg 73,9%, de gemiddelde kamerprijs klokte af op 94,89€, een stijging met 1,6%.

Vorig jaar werden er ook 33 zee- en 887 riviercruises geteld, goed voor 147.372 passagiers. Voor dit jaar zijn er nu al 41 bevestigde aanlopen van zeecruises en 751 riviercruises geregistreerd, en verwacht wordt dat dit cijfer nog verder zal oplopen.

Vorig jaar werden er ook 7.770 Antwerp City Cards verkocht, goed voor een stijging van 11%. De 24-urenkaart blijft het meest populair, maar de verkoop van de 48- en 72-urenvarianten zit in de lift. Vooral Duitsers, Nederlanders en Fransen zijn geïnteresseerd in de City Card. Opvallend is ook dat de 24-urenkaart erg in trek is bij Japanse bezoekers. De populairste attractie met de kaart was de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, gevolgd door het Rubenshuis en het MAS. De verblijfstoeristen spendeerden vorig jaar ongeveer 393 miljoen in Antwerpen.

2020 belooft alvast een goed gevuld toeristisch jaar te worden. Na New York, Melbourne, Bilbao en Singapore strijkt dit jaar het culinaire event ‘The World’s 50 Best Restaurants’ neer in Antwerpen, en dit van 30 mei tot 3 juni.

De tweede editie van AntwerpPhoto (van 27 juni tot 27 september) belooft met vier tentoonstellingen, een festivalweek en een satellietprogramma in verschillende kunstgalerijen weer een hoogfeest voor elke fotoliefhebber te worden.

Van 5 juni tot 15 juli gaan de World Choir Games door, het grootste zangevenement ter wereld. Daarvoor komen er maar liefst 572 koren uit 70 landen en 5 continenten naar Antwerpen. In totaal zullen 23.220 koorleden (entourage inbegrepen) de stad in een zangbad dompelen.

Het is ook uitkijken eind dit jaar naar de feestelijke heropening van Het Steen, het oudste gebouw van de stad. Visit Antwerpen zal er vanaf dan toeristen in het bezoekerscentrum ontvangen, terwijl cruisepassagiers zullen kunnen ontschepen in de nieuwe cruiseterminal. En via een belevingsparcours kan iedereen op een interactieve manier kennis maken met Antwerpen vooraleer zelf de stad in te trekken.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More