Nederlander test hoe snel Porsche 911 GT2 RS kan (video)

Wel, behoorlijk snel dus.

De nieuwe Porsche 911 GT2 RS is het zotste elfje dat Porsche tot op heden bouwde. En dat wil heel wat zeggen: de 911 is intussen al zo’n 54 jaar in productie.

De zescilinder boxer die in de staart zit heeft een longinhoud van 3,8 liter. Dankzij twee turbo’s weet die maar liefst 700pk te produceren: genoeg om de nul naar honderd-sprint te doen in een duizelingwekkende 2,8 seconden.

Uiterlijk onderscheidt de GT2 RS zich duidelijk van de gewone 911. Niet zozeer omdat hij patserig is, maar wel omdat al die spoilers nodig zijn voor de aerodynamica, om het gevaarte een beetje deftig op de baan te kunnen houden. Het prijskaartje van de GT2 RS is redelijk stevig: 291.700 euro.

De auto heeft op papier een topsnelheid van 340 km/u. De Nederlanders in onderstaand filmpje trokken richting Autobahn om te zien of-ie dat ook daadwerkelijk haalt. En ja hoor. 341 km/u zelfs.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More