Nederland verlengt lockdown tot 2 maart

“De derde golf is niet te vermijden.”

Nog niet zolang geleden was Vlaanderen verboden gebied voor Nederlanders, wegens te gevaarlijk. Vlaamse shopaholics trokken de grens over naar Maastricht en Den Bosch omdat ze de drang om te kopen en te consumeren niet konden weerstaan. Ondertussen zijn de rollen omgedraaid. België is niet langer de slechtste leerling van het oude continent, integendeel.

De Nederlanders zijn bezorgd. Twee derde van de Nederlandse besmettingen zijn van de Engelse variant, de R waarde is gestegen naar 1.3. Het kabinet Rutte heeft daarom beslist om de huidige lockdown tot 2 maart te handhaven.

Toch zijn er enkele versoepelingen:-

  • 450.000 kinderen kunnen vanaf volgende week weer naar school, maar wel onder strenge voorwaarden. Er gaat veel meer worden getest en bij een besmetting in een klas gaat de hele klas in quarantaine (maar het middelbaar onderwijs blijft minstens tot 1 maart gesloten).
  • Vanaf 10 februari wordt bestellen en ophalen mogelijk bij alle winkels. Je moet in je eentje komen afhalen en klanten mogen niet naar binnen.
    De avondklok zal herbekeken worden.
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More