Nederland is een heel wat soepeler en duidelijker dan wij

Een “zorgkundig” plan van een premier die de taal van zijn volk spreekt.

Wat een verademing om een premier te horen die echte Nederlandse zinnen spreekt en dat bovendien met overtuigingskracht weet te brengen. Een premier die zich niet met een flauw grapje hoeft te excuseren voor een mislukte powerpoint. Kijkend naar Nederland bekruipt je het besef dat het lamentabele kwartiertje begrijpend lezen van Wilmès een staatsleider onwaardig is. “Ze heeft haar lesje geleerd’, klinkt het in de pers. Echt waar? We zijn ondertussen zoveel ontoelaatbare onzin gewend dat we wel heel erg snel tevreden zijn.

Nederland gaat en stapje verder in de versoepeling van de lockdown. Vanaf maandag mogen de eerste woonzorgcentra weer bezoek ontvangen, kinderen worden aangemoedigd om weer naar school te gaan en vanaf 11 mei mogen contactberoepen zoals kappers weer aan het werk. Nederlanders mogen vanaf volgende week ook met meer dan drie buitenkomen. De groep is wel beperkt tot 10 personen. Op 1 juni mogen terrassen weer open weliswaar met maximum 10 personen per terras. Restaurants, bioscopen en theaters mogen vanaf dan ook weer open maar met maximaal 30 mensen tegelijkertijd. Vooraf reserveren is verplicht.

Minister-president Rutte durft zelfs nog verder te denken. Als alles goed gaat, dan kunnen wat hem betreft vanaf 1 september ook sauna’s, sportscholen, casino’s, coffeeshops en bordelen weer open. Voor de Nederlandse premier is het nieuwe normaal begonnen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More