Nederland in oorlog met drugsmaffia

Na de broer, is nu ook de advocaat van de kroongetuige in een maffiaproces doodgeschoten.

In het proces tegen de macromaffia, worden één na één de hoofdrolspelers geliquideerd. Vanmorgen is in Amsterdam de advocaat van kroongetuige Nabil B. neergeschoten. De liquidatie vond al heel vroeg vanmorgen plaats. Rond 7.30 uur vuurde een jongeman met een capuchon verschillende schoten af op advocaat Derk Wiersum. Hij stierf ter plaatse.

Daarmee valt een tweede dode in de zaak tegen Ridouan Taghi, die overigens nog altijd voortvluchtig is. Taghi is één van de kopstukken van de zogeheten Mocromaffia, een groep criminelen van voornamelijk Marokkaanse en Antilliaanse afkomst, die groot werd door een cocaïnehandel via de Antwerpse haven. De groep heeft de erg vervelende gewoonte om iedereen die hen in de weg loopt, af te maken. Bij een interne maffiaoorlog die begon na het verlies van 200 kilogram cocaïne, zijn er al meer dan dertig liquidaties gebeurd.

Eén van de liquidaties was Marengo waarvoor Nabil B. een belangrijke kroongetuige zou zijn. Het is duidelijk dat de voortvluchtige opdrachtgever Taghi niet wil dat deze man gaat praten.

De politieke partij CDH spreekt van een “regelrechte aanslag op de rechtsstaat.” De orde van advocaten is ook zeer geschokt dat een advocaat tijdens het uitoefenen van zijn functie wordt geliquideerd.

Nabil B. klaagt intussen over de bescherming die wordt geboden en vreest voor zijn leven. Je zou voor minder als eerst je broer en daarna je advocaat wordt omgelegd. Qua boodschap is dat duidelijk: “You can run, but you can’t hide.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More