NASA rover landt op Mars, maar tekent nog geen piemel

Groot nieuws in de ruimtevaart vandaag. NASA is erin geslaagd om de Perseverance rover veilig te laten landen. Maar de belangrijkste vraag blijf voorlopig onbeantwoord.

“Percy”, zoals het ruimtetuig liefkozend wordt genoemd door de NASA-geeks, stuurde meteen na de landing zijn eerste foto door. En meteen werd nog eens duidelijk dat er op Mars ongeveer even veel te beleven valt als hier tijdens de lockdown. 

De missie waarmee ze Perseverance naar de rode planeet stuurden, is op zoek gaan naar tekenen van leven. Geen aliens natuurlijk, maar om te kijken of er miljarden jaren geleden misschien iets leefde.

Wij blijven voorlopig echter met één prangende vraag zitten: zal Percy zich ook als artiest outen?
De vorige Mars Rover was immers een kunstenaar van formaat. Die tekende in 2013 een prachtige schwanz op het Mars-oppervlak. 


(officiële foto NASA)

Dus wij hopen van harte dat die legendarische missie wordt voortgezet. Met deze keer een stel tieten of zo. Zodat de rijkdom van onze menselijke cultuur stap voor stap verspreid wordt over het hele zonnestelsel.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More