Nagelstyliste vs. Marc Van Ranst: 1 – 0

“Misschien is het beter dat virologen zich beperken tot de virologie.”

‘Gezond verstand’ is een vak dat op de universiteiten niet wordt gegeven. Jammer. De maatschappij wordt bestuurd door verkozen – en niet verkozen – politici die zich laten adviseren door ‘experten’ die het leven herleiden tot een statistiek. Wie niet gestudeerd heeft, wordt door Erika Vlieghe ‘de massa’ genoemd en virologen laten hun licht schijnen over elk aspect van het menselijk bestaan. Ze doen ons geloven dat wie de wetmatigheden van een virus kent, ook de wetmatigheden van het leven kent. Wie heeft er de vensterplicht in de treinen bedacht, of de bubbels, het wc-verbod van gasten die op bezoek komen?

Absolute kampioen in de alwetendheid is Marc Van Ranst. Alleen over koken heeft de man geen mening, maar daarnaast is er geen onderwerp dat niet wordt beschreven in de grote Van Ranst Encyclopedie. De Man is hyperactief op Twitter, waar hij ongezouten zijn mening geeft, doorspekt van belangrijke tips, dogma’s en verplichtingen. Doch, zo en dan – zo blijkt – kan zelfs een topviroloog zich vergissen.

“Voor contactberoepen, winkels, fitnesszaken en horeca zou continue CO2-monitoring en optimale ventilatie een voorwaarde moeten zijn om te heropenen of open te blijven. Dit zou anno 2021 een resultaatsverbintenis en geen louter inspanningsverbintenis moeten zijn”, schrijft Van Ranst. Maar dat was buiten het inzicht van een nagelstyliste gerekend: “MR Van Ranst, deze co2 meter en continue monitoring en verluchting, stonden in onze richtlijn om op 1 maart weer te mogen heropenen en ondanks de aankoop van deze co2 meter en constante verluchting, zijn we wederom gesloten. Waarom? Dus eigenlijk moesten we niet sluiten?”

Een wijze les voor Van Ranst, dat wie aan politiek wil doen, zijn dossiers moet kennen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More