Nabestaanden George Floyd krijgen 23 miljoen euro

Stad Minneapolis treft een minnelijke schikking.

Het strafblad van George Floyd doet er niet toe, dat hij drugs in zijn bloed had toen hij gearresteerd werd, ook niet, want Floyd is een symbool voor raciale ongelijkheid. Het lot bracht twee losers bij elkaar, kruimeldief Floyd en de gestoorde agent Chauvin – die hem 9 minuten onder zijn knie hield – en samen zetten zij de wereld in brand. Ook in Brussel moesten winkelruiten eraan geloven en vlogen auto’s in brand, ook bij ons werd Floyd een martelaar. Na de moord van homoseksuele David Polfliet in Beveren, een jongeman zonder strafblad, is elke winkelruit heel gebleven. De marsen op Brussel, New York en Amsterdam bleven uit.

Deze week startte het proces tegen de idiote agent, Derek Chauvin, die zijn knie in de nek zette van Floyd en zo zijn dood veroorzaakte. Hij moet het niet persoonlijk nemen, want het gaat niet over hem. Het is een proces tussen blank en zwart. Iedereen verliest.

De enigen die er wat bij ‘winnen’ zijn de nabestaanden van George Floyd. Die hadden een zaak tegen de stad Minneapolis aangespannen omdat ze vonden dat de politie zijn rechten had geschonden en dat de stad de agenten niet goed had opgeleid. We gaan ervan uit dat ze niet zelf op dat idee zijn gekomen. Het heeft wel gewerkt. De stad Minneapolis zal de nabestaanden van George Floyd een minnelijke schikking van bijna 23 miljoen euro betalen.

Kan je verdriet afkopen met geld?

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More