Naar Italië geweest? Blijf dan maar twee weken thuis

Grote bedrijven in ons land nemen drastische maatregelen, maar weten ze wel waaraan zij zich wettelijk moeten houden?

Wie op reis is geweest naar een risicogebied moet van BNP Paribas Fortis minstens twee weken thuis blijven. Ook Goldman Sachs, JP Morgan en AON leggen quarantaines van 14 dagen op. Eén besmette werknemer, kan een heel bedrijf plat leggen en dat willen ze voorkomen.

De WHO vraagt aan Belgische bedrijven om zich voor te bereiden op een eventuele uitbraak. Men raadt aan om burelen extra te poetsen, toetsenborden – die door meerderen worden gebruikt – extra schoon te houden, handen goed te wassen en handen geven beperken. Indien mogelijk wordt er geadviseerd om van thuis uit te werken.

Op de website van het VBO (Verbond van Belgische Ondernemingen) is er een overzicht van alle beschikbare informatiebronnen en de mogelijke gevolgen voor bedrijven.

Op die website lezen we dat een bedrijf niet zelf mag beslissen om een werknemer in quarantaine te plaatsen. “Indien de werkgever de werknemer de toegang tot de arbeidsplaats wil ontzeggen, louter omdat hij op reis is geweest in een getroffen gebied, kan dit gezien worden als een eenzijdige wijziging van de arbeidsovereenkomst. Bovendien zal de werkgever het loon moeten doorbetalen”, aldus het VBO.

We gaan er vanuit dat BNP Paribas Fortis en anderen hiervan op de hoogte zijn?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More