Naaktslapers zijn gezonder én gelukkiger

Als we even vergeten dat naakt slapen best wel aangenaam is voor je partner, dan zijn er ook nog enkele andere voordelen. Gooi dus die flanellen pyjama buiten want naaktslapers zijn gezonder én gelukkiger. Geen gezweet, geen pyjama’s die gewassen moeten worden en veel meer seks.

Volgens de American Academy of Sleep Medicine daalt je lichaamstemperatuur als je in een diepe slaap bent. Wanneer je een pyjama draagt, verstoor je die daling en dit kan je slaappatroon belemmeren.

Hoe koeler je lichaam is, hoe harder het zal moet werken om de juiste temperatuur te behouden. En dat is dan weer goed om nog wat calorieën te verbranden. En dat merk je vooral rondom je middel. ’s Nachts koelt je lichaam af, waardoor groeihormonen toenemen en het cortisolniveau afneemt.

Jennifer Landa, arts en auteur van het boek The sex drive solution for women merkt ook nog op dat in je blootje slapen hygiënischer is. Het gebied down under is een favoriete broedplaats voor bacteriën en schimmels. Ze voelen zich namelijk thuis op warme plekken. Je loopt dus minder risico op infecties als alles lekker luchtig blijft daar beneden.

Volgens dokter Lana moedigt het ook seks aan en sexy relaties zijn gelukkige relaties. En last but not least: wanneer je lekker tegen het naakte lichaam van je partner kruipt, zal er oxytocine vrij komen. Oxytocine is het gelukshormoon en door het huid-op-huid contact komt deze vrij en daar worden we gelukkige mensen van. Wij zijn overtuigd!

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More