“Na zeven K3tjes en 248 nummers is het wel geweest”

Miguel Wiels stopt met componeren voor K3.

Het is indrukwekkend wat Miguel Wiels 23 jaar lang uit zijn muzikale mouw heeft geschud. Alleen al voor K3 schreef Wiels 248 liedjes en 22 albums bij elkaar. Hij deed dat bovendien ook nog eens voor Samson, Gert en andere Studio100-figuren. En het waren niet zomaar liedjes. Zijn deuntjes zijn cultureel erfgoed geworden en behoren tot ons collectief geheugen. Gedaan met ‘hoog op de gele wagen’ te zingen. Voortaan schalt ‘Oya Lélé’ en ‘Heyah mama’ uit menig kindermond.

“Na 248 liedjes en 22 albums neem ik enorm dankbaar en vol trots afscheid van een fantastische periode in mijn leven. Dankjewel aan alle 7 K3-tjes! Dankjewel Alain en Peter! Dankjewel William! Dankjewel Studio 100 ! En dankjewel publiek, voor een fantastische ride die 23 jaar duurde”, schrijft Wiels op zijn Instagram.

Bij Studio100 hebben ze al een vervanger. Twee zelfs. Alain Vande Putte en Peter Gillis gaan in de toekomst K3-muziek maken. “Alain, Peter en ik hebben alvast enorm veel zin om samen te werken aan nieuwe K3-muziek”, laat Gert Verhulst weten. Geen gemakkelijke opdracht. Schrijf maar eens een nummer dat de smaak van verschillende generaties overleeft en dat vanaf de derde noot voor de rest van de dag in je kop blijft hangen. En herhaal dat 248 keer.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door miguelwiels (@miguelwiels)

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More